Přebraný špenát vypereme několikrát ve vodě, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme. Pak ho prolisujeme, na drobno usekáme nebo umeleme na strojku. Přidáme do špenátu strouhanku, na kostky nakrájené a mlékem navlhčené žemle, tlučený muškátový květ, česnek se solí rozetřený, na drobno rozsekanou zelenou petrželku a vejce. Vše dobře zamícháme, lžící vykrajujeme krokety, které v rozpáleném oleji po obou stranách necháme osmažit. Jsou velmi chutné k bramborovému salátu, bramborové kaši apod. Chceme-li upravit špenátové krokety pro batolata, nedáváme do nich koření. Jsou chutné i bez něho. Z vody, ve které jsme špenát vařili, můžeme připravit dobrou polévku.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou