Špenátové karbanátky bez masa

2.86

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • muškátový květ
    • 6
      lžíce mléko
    • 100
      g strouhanka
    • petrželka zelená
    • 3,4
      kg špenát
    • 2
      ks žemle
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Přebraný špenát vypereme několikrát ve vodě, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme. Pak ho prolisujeme, na drobno usekáme nebo umeleme na strojku. Přidáme do špenátu strouhanku, na kostky nakrájené a mlékem navlhčené žemle, tlučený muškátový květ, česnek se solí rozetřený, na drobno rozsekanou zelenou petrželku a vejce. Vše dobře zamícháme, lžící vykrajujeme krokety, které v rozpáleném oleji po obou stranách necháme osmažit. Jsou velmi chutné k bramborovému salátu, bramborové kaši apod. Chceme-li upravit špenátové krokety pro batolata, nedáváme do nich koření. Jsou chutné i bez něho. Z vody, ve které jsme špenát vařili, můžeme připravit dobrou polévku.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: