Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).
Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou. Špenát uvaříme podle návodu. Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu (cca 2 lžíce), lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.
Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4–6 lidiček. V některých rodinách i víc.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice