Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).
Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou. Špenát uvaříme podle návodu. Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu (cca 2 lžíce), lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.
Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4–6 lidiček. V některých rodinách i víc.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem