Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).
Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou. Špenát uvaříme podle návodu. Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu (cca 2 lžíce), lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.
Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4–6 lidiček. V některých rodinách i víc.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé