Špenátové lasagne

3.62

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      l mléko
    • pepř mletý
    • 600
      g mleté maso
    • provensálské bylinky
    • 500
      g lazaně
    • 250
      g sýr
    • 600
      g mražený špenát
    • 500
      g smetanový sýr
    • 2
      ks rajčatová omáčka po 200 ml

Postup přípravy receptu

  • Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).
  • Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou. Špenát uvaříme podle návodu. Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu (cca 2 lžíce), lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.
  • Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4–6 lidiček. V některých rodinách i víc.
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: