Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte. Nechte vychladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s česnekem a vykapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř. Směs dobře promíchejte, pak z ní vytvořte noky a rovnou je vkládejte do vroucí vody. Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu. Podávejte je pokapané olejem nebo omáčkou čtyř sýrů.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody