Palačinky: V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 minut odležet.
Po odležení rozehřejeme pánev a slabě ji potřeme olejem. Stáhneme z ohně a nakláněním pánve těsto důkladně rozlijeme po celé ploše. Palačinku opékáme, dokud se těsto nezatáhne. Pak ji obrátíme a krátce opečeme i z druhé strany.
Špenátová náplň: V hrnci rozehřejeme trochu oleje a vložíme na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli, kterou osmahneme. Přidáme špenátové listy s česnekem a dusíme.
Sýrová omáčka: Smetanu rozehřejeme v pánvi. Do horké smetany vkládáme různé druhy sýra a necháme roztavit. Dochutíme solí a pepřem. Je možné přidat nějakou bylinku, aby omáčka nebyla úplně bílá.
Palačinku naplníme špenátem a přeložíme. Poléváme sýrovou omáčkou.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem