Palačinky: V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 minut odležet.
Po odležení rozehřejeme pánev a slabě ji potřeme olejem. Stáhneme z ohně a nakláněním pánve těsto důkladně rozlijeme po celé ploše. Palačinku opékáme, dokud se těsto nezatáhne. Pak ji obrátíme a krátce opečeme i z druhé strany.
Špenátová náplň: V hrnci rozehřejeme trochu oleje a vložíme na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli, kterou osmahneme. Přidáme špenátové listy s česnekem a dusíme.
Sýrová omáčka: Smetanu rozehřejeme v pánvi. Do horké smetany vkládáme různé druhy sýra a necháme roztavit. Dochutíme solí a pepřem. Je možné přidat nějakou bylinku, aby omáčka nebyla úplně bílá.
Palačinku naplníme špenátem a přeložíme. Poléváme sýrovou omáčkou.
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka