Palačinky: V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 minut odležet.
Po odležení rozehřejeme pánev a slabě ji potřeme olejem. Stáhneme z ohně a nakláněním pánve těsto důkladně rozlijeme po celé ploše. Palačinku opékáme, dokud se těsto nezatáhne. Pak ji obrátíme a krátce opečeme i z druhé strany.
Špenátová náplň: V hrnci rozehřejeme trochu oleje a vložíme na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli, kterou osmahneme. Přidáme špenátové listy s česnekem a dusíme.
Sýrová omáčka: Smetanu rozehřejeme v pánvi. Do horké smetany vkládáme různé druhy sýra a necháme roztavit. Dochutíme solí a pepřem. Je možné přidat nějakou bylinku, aby omáčka nebyla úplně bílá.
Palačinku naplníme špenátem a přeložíme. Poléváme sýrovou omáčkou.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě