česnek
suroviny na dochucení špenátu, jak je kdo zvyklý
1
ks
vejce
1
balení
listové těsto
200
g
plátkový sýr
olej
1
balení
špenátový protlak
Postup přípravy receptu
Pokud máme zmražené listové těsto, necháme ho předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak, jak jsme zvyklí, lepší je hustší konzistence, a necháme ho vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát (já dělám z 1 klasického balení 2 placky). Na těsto téměř po celé ploše rozprostřeme kolečka salámu, ta pomažeme vrstvou špenátu, poklademe plátky sýra a smotáme do rolády. Potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na plátky (nekrájí se zrovna snadno, chce to trpělivost).
Plátky dáváme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme do zezlátnutí. Nejlepší jsou ještě teplé, ale dají se jíst i studené.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky