česnek
suroviny na dochucení špenátu, jak je kdo zvyklý
1
ks
vejce
1
balení
listové těsto
200
g
plátkový sýr
olej
1
balení
špenátový protlak
Postup přípravy receptu
Pokud máme zmražené listové těsto, necháme ho předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak, jak jsme zvyklí, lepší je hustší konzistence, a necháme ho vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát (já dělám z 1 klasického balení 2 placky). Na těsto téměř po celé ploše rozprostřeme kolečka salámu, ta pomažeme vrstvou špenátu, poklademe plátky sýra a smotáme do rolády. Potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na plátky (nekrájí se zrovna snadno, chce to trpělivost).
Plátky dáváme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme do zezlátnutí. Nejlepší jsou ještě teplé, ale dají se jíst i studené.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou