česnek
suroviny na dochucení špenátu, jak je kdo zvyklý
1
ks
vejce
1
balení
listové těsto
200
g
plátkový sýr
olej
1
balení
špenátový protlak
Postup přípravy receptu
Pokud máme zmražené listové těsto, necháme ho předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak, jak jsme zvyklí, lepší je hustší konzistence, a necháme ho vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát (já dělám z 1 klasického balení 2 placky). Na těsto téměř po celé ploše rozprostřeme kolečka salámu, ta pomažeme vrstvou špenátu, poklademe plátky sýra a smotáme do rolády. Potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na plátky (nekrájí se zrovna snadno, chce to trpělivost).
Plátky dáváme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme do zezlátnutí. Nejlepší jsou ještě teplé, ale dají se jíst i studené.
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách