česnek
suroviny na dochucení špenátu, jak je kdo zvyklý
1
ks
vejce
1
balení
listové těsto
200
g
plátkový sýr
olej
1
balení
špenátový protlak
Postup přípravy receptu
Pokud máme zmražené listové těsto, necháme ho předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak, jak jsme zvyklí, lepší je hustší konzistence, a necháme ho vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát (já dělám z 1 klasického balení 2 placky). Na těsto téměř po celé ploše rozprostřeme kolečka salámu, ta pomažeme vrstvou špenátu, poklademe plátky sýra a smotáme do rolády. Potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na plátky (nekrájí se zrovna snadno, chce to trpělivost).
Plátky dáváme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme do zezlátnutí. Nejlepší jsou ještě teplé, ale dají se jíst i studené.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort