Špenátovo-bramborové karbanátky

2.93

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks brambory
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • petržel
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      kg špenát
  • Na obalení
    • vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

  • Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7–8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci a nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, solí a pepřem.
  • Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým nebo mrkvovým salátem.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: