Sůl, vejce, máslo a mouku zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vyválíme placku o průměru zhruba 26 cm a prsty ji vmačkáme do formy s pečicím papírem. Propícháme a zatížíme fazolemi. Pečeme asi tak 10 minut. Listy špenátu omyjeme, spaříme a necháme okapat. Zatím na oleji opečeme česnek, cibuli a plátky slaniny. Vmícháme sýr, vejce, smetanu a špenát. Dále pak už jen dochutíme. Směs vlijeme na základ a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme dalších 35–40 minut.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky