Sůl, vejce, máslo a mouku zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vyválíme placku o průměru zhruba 26 cm a prsty ji vmačkáme do formy s pečicím papírem. Propícháme a zatížíme fazolemi. Pečeme asi tak 10 minut. Listy špenátu omyjeme, spaříme a necháme okapat. Zatím na oleji opečeme česnek, cibuli a plátky slaniny. Vmícháme sýr, vejce, smetanu a špenát. Dále pak už jen dochutíme. Směs vlijeme na základ a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme dalších 35–40 minut.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů