Plech si vytřeme máslem, rozválíme těsto a dáme ho na plech. Mezitím uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme špenát na listové těsto. Špenát pokryjeme slaninou a sýrem. Nakonec všechno opatrně zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a sezamovým semínkem. Pečeme při 220 °C dorůžova.
Můžeme podávat i studené. Je to výborný a rychlý pokrm.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových