Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem. Vytvoříme hustší těstíčko, asi jako na palačinky. Necháme půl hodiny odstát. Na pánvi rozehřejeme olej, trychtýř zespodu ucpeme prstem, nalijeme 2 lžíce těsta.
Potom těsto necháme protéct do horkého oleje a zároveň krouživě pohybujeme trychtýřem, aby vznikly spirálky. Osmažíme dozlatova, osušíme na ubrousku a pocukrujeme nebo posypeme skořicovým cukrem nebo pokapeme rumovou polevou.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort