Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem. Vytvoříme hustší těstíčko, asi jako na palačinky. Necháme půl hodiny odstát. Na pánvi rozehřejeme olej, trychtýř zespodu ucpeme prstem, nalijeme 2 lžíce těsta.
Potom těsto necháme protéct do horkého oleje a zároveň krouživě pohybujeme trychtýřem, aby vznikly spirálky. Osmažíme dozlatova, osušíme na ubrousku a pocukrujeme nebo posypeme skořicovým cukrem nebo pokapeme rumovou polevou.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát