Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem. Vytvoříme hustší těstíčko, asi jako na palačinky. Necháme půl hodiny odstát. Na pánvi rozehřejeme olej, trychtýř zespodu ucpeme prstem, nalijeme 2 lžíce těsta.
Potom těsto necháme protéct do horkého oleje a zároveň krouživě pohybujeme trychtýřem, aby vznikly spirálky. Osmažíme dozlatova, osušíme na ubrousku a pocukrujeme nebo posypeme skořicovým cukrem nebo pokapeme rumovou polevou.
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem