Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle.
Připravíme si marinádu: Rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a přilijeme 1–2 dl piva nebo bílého vína. Pak přidáme 2 lžíce dijonské hořčice. Nejlepší by bylo vše nechat alespoň 24 hodin odležet i s marinádou, ale pokud to nevydržíte, nic se neděje, i tak je to výborné. Grilujte v pečicím sáčku, neztratíte tak ani trochu šťávy a maso bude krásně šťavnaté.
V létě se dá grilovat i na uhlí. Podáváme s hranolky, pečenými brambory nebo s chlebem.
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme…
více o Italské žampiony na gril
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou