Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle.
Připravíme si marinádu: Rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a přilijeme 1–2 dl piva nebo bílého vína. Pak přidáme 2 lžíce dijonské hořčice. Nejlepší by bylo vše nechat alespoň 24 hodin odležet i s marinádou, ale pokud to nevydržíte, nic se neděje, i tak je to výborné. Grilujte v pečicím sáčku, neztratíte tak ani trochu šťávy a maso bude krásně šťavnaté.
V létě se dá grilovat i na uhlí. Podáváme s hranolky, pečenými brambory nebo s chlebem.
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme…
více o Italské žampiony na gril
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát