Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle.
Připravíme si marinádu: Rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a přilijeme 1–2 dl piva nebo bílého vína. Pak přidáme 2 lžíce dijonské hořčice. Nejlepší by bylo vše nechat alespoň 24 hodin odležet i s marinádou, ale pokud to nevydržíte, nic se neděje, i tak je to výborné. Grilujte v pečicím sáčku, neztratíte tak ani trochu šťávy a maso bude krásně šťavnaté.
V létě se dá grilovat i na uhlí. Podáváme s hranolky, pečenými brambory nebo s chlebem.
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme…
více o Italské žampiony na gril
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně Guacamole, (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas