Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle.
Připravíme si marinádu: Rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a přilijeme 1–2 dl piva nebo bílého vína. Pak přidáme 2 lžíce dijonské hořčice. Nejlepší by bylo vše nechat alespoň 24 hodin odležet i s marinádou, ale pokud to nevydržíte, nic se neděje, i tak je to výborné. Grilujte v pečicím sáčku, neztratíte tak ani trochu šťávy a maso bude krásně šťavnaté.
V létě se dá grilovat i na uhlí. Podáváme s hranolky, pečenými brambory nebo s chlebem.
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme…
více o Italské žampiony na gril
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček