Špízy do trouby i na gril

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Marináda
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce grilovací koření
    • pivo nebo víno
    • dijonská hořčice
    • 1
      ks paprika větší
    • 200
      g vepřové maso
    • špek
    • 1
      ks čabajská klobása
    • 200
      g maso kuřecího nebo krůtího

Postup přípravy receptu

  • Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle.
  • Připravíme si marinádu: Rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a přilijeme 1–2 dl piva nebo bílého vína. Pak přidáme 2 lžíce dijonské hořčice. Nejlepší by bylo vše nechat alespoň 24 hodin odležet i s marinádou, ale pokud to nevydržíte, nic se neděje, i tak je to výborné. Grilujte v pečicím sáčku, neztratíte tak ani trochu šťávy a maso bude krásně šťavnaté.
  • V létě se dá grilovat i na uhlí. Podáváme s hranolky, pečenými brambory nebo s chlebem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: