Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které důkladně pomažeme olejem a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Cibuli povaříme 5 minut ve vroucí vodě. Vyjmeme a nakrájíme na měsíčky. Na jehlu nebo špejli, kterou nejdříve namočíme, napichujeme střídavě kuřecí prsa, cibuli, játra, cibuli. Poté špízy obalíme v těstíčku, do kterého jsme přidali sezamová semínka a bazalku, popř. chilli omáčku. Pečeme zvolna cca 20 minut.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu