Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které důkladně pomažeme olejem a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Cibuli povaříme 5 minut ve vroucí vodě. Vyjmeme a nakrájíme na měsíčky. Na jehlu nebo špejli, kterou nejdříve namočíme, napichujeme střídavě kuřecí prsa, cibuli, játra, cibuli. Poté špízy obalíme v těstíčku, do kterého jsme přidali sezamová semínka a bazalku, popř. chilli omáčku. Pečeme zvolna cca 20 minut.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem