Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které důkladně pomažeme olejem a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Cibuli povaříme 5 minut ve vroucí vodě. Vyjmeme a nakrájíme na měsíčky. Na jehlu nebo špejli, kterou nejdříve namočíme, napichujeme střídavě kuřecí prsa, cibuli, játra, cibuli. Poté špízy obalíme v těstíčku, do kterého jsme přidali sezamová semínka a bazalku, popř. chilli omáčku. Pečeme zvolna cca 20 minut.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu