3
Předem namočenou cizrnu uvaříme a scedíme. Meruňky spaříme vroucí vodou, necháme 5 min. odstát, scedíme a nakrájíme na… více o Meruňková cizrna
Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou.… více o Staročeská vepřová kýta
Zatímco ostatní těsta se míchají a různě hnětou, to odpalované musíte před pečením ještě… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
V srdci Londýna, na okraji malebného parku Hampstead Heath, se nachází historická perla – The… Celý článek
Pokud hledáte jídlo s halloweenskou tematikou, tedy dostatečně strašidelné, a zároveň takové,… Celý článek
Připravíme kvásek - v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo,… více o Žemličky svaté Lucie
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit.… více o Špekáčky pikant RLD
Do mléka přidáme nakrájené banány, med a skořici, potom rozmixujeme. více o Banánový koktejl na spaní
Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli… více o Plněné žampiony s nivou
1. Na lžíci oleje osmahneme na pánvi pokrájenou slaninu s cibulí, přidáme nasekaný česnek a nadrobno nakrájené chilli… více o Čokoládový guláš
Troubu zapneme na 180 °C. Nachystáme si formu na dort průměr 26cm. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse… více o Krtkův dort
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2… více o Cukroví z pudinku bez vajec
Banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Banány poskládáme řezem na pánvičku, ve které jsme rozpustili máslo. Pokapeme… více o Banány v košilce
Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše… více o Italské kuře II.
Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli… více o Máslová pěna s uzenou rybou
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmělněný česnek, šťávu… více o Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem
Plátky masa naklepeme, osolíme, lehce potřeme olejem a obalujeme v pořadí - strouhanka, mouka a nakonec vejce a zlehka… více o Řízky naruby