Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě dokřupava. Trvá to asi 45 minut, v posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Poté scedíme.
Cizrnu vysypeme na rozpálenou pánev na sucho, často prohazujeme a opékáme asi 8 minut (záleží na množství), dokud neucítíme oříškovou vůni a na cizrně nebudou hnědé flíčky. Poté přidáme sádlo (lžíci) nebo máslo (asi 2 cm plátek z kostky), najemno nasekaný (ne strouhaný) česnek a čerstvé petrželové listy. Okořeníme špetkou čerstvě nadrceného pepře. V této fázi opékáme asi 2 minuty a je hotovo.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky