Staročeská cizrna

3

hodnoceno: 9
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst petrželka
    • 0,5
      balíček cizrna
    • 1
      lžíce vepřové sádlo může být i máslo

Postup přípravy receptu

  • Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě dokřupava. Trvá to asi 45 minut, v posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Poté scedíme.
  • Cizrnu vysypeme na rozpálenou pánev na sucho, často prohazujeme a opékáme asi 8 minut (záleží na množství), dokud neucítíme oříškovou vůni a na cizrně nebudou hnědé flíčky. Poté přidáme sádlo (lžíci) nebo máslo (asi 2 cm plátek z kostky), najemno nasekaný (ne strouhaný) česnek a čerstvé petrželové listy. Okořeníme špetkou čerstvě nadrceného pepře. V této fázi opékáme asi 2 minuty a je hotovo.
Zařazení: Přílohy Luštěnina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: