Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli. Spolu se zelím ji vmícháme do nastrouhaných brambor. Hmotu zahustíme škrobem, přidáme vejce, osolíme a vše důkladně promícháme. Ve velké litinové pánvi rozpustíme 2 lžíce tuku.
Po lžících do něj dáme těsto, vytvarujeme a placky smažíme dozlatova při nízké teplotě asi 4 minuty z každé strany. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Zelníky rozdělíme na talíře a ozdobíme listovým salátem. Velice chutnají také s jogurtovým dipem, ochuceným zelenými bylinkami.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou