Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí o cca 42 g. Necháme chvilku odpočinout.
V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možné přidat například olivy nebo smaženou cibulku.
Smíchané a dobře propracované těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout. Posypeme ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy (např. na biskupský chléb) nebo uválíme bochánek.
Pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180–200 °C v elektrické troubě.
Suroviny smícháme a zaděláme těsto.
Přikryjeme utěrkou a necháme 12 hodin vykynout.
Pečicí mísu s poklopem necháme při…
více o Domácí chléb z bílé mouky
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře