Staročeský štrúdl

2.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 250
      g máslo může být i Hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 4
      lžíce ocet
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce mléko
  • Náplň
    • máslo rozpuštěné
    • rozinky
    • strouhanka
    • oříšky
    • jablka nahrubo
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenko na vále. Lehce potřeme rozpuštěným máslem, posypeme trochu strouhankou po celé ploše, rozprostřeme strouhaná jablíčka, posypeme štědře cukrem, oříšky, rozinkami, trochou strouhanky a malinko pokapeme rozpuštěným máslem.
  • Přeložíme jeden delší kraj tak do třetiny, přes něj druhý a dáme na plech vyložený pečicím papírem švem dolů. Potřeme máslem. Vejdou se tři na standardní plech. Pečeme tak na 200 °C. Po vytažení z trouby opět potřeme máslem.
  • Nejdřív je tvrdší, ale do druhého dne změkne a je moc dobrý, jsem na něm závislá. :)
Zařazení: Záviny Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: