Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké – stačí, když si v řeznictví požádáte o vepřové kosti na pečení). Kosti je lepší před pečením nasekat.
Přidejte 1 lžíci másla (sádla), celý kmín a dejte péct na 190 stupňů asi hodinu a půl. Průběžně maso podlévejte vodou, na začátku podlévat nemusíte.
Vepřový základ už je po upečení hotový. Žebra vyjměte, vyhoďte a šťávu dále zpracujte. Přidejte do ní rajský protlak, poprašte moukou a na vařiči krátce povařte. Přilijte 750 ml vody (nebo trochu víc, maximálně litr) a povařte. Šťávu můžete nakonec opatrně přelít, nebo přecedit.
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka