Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké – stačí, když si v řeznictví požádáte o vepřové kosti na pečení). Kosti je lepší před pečením nasekat.
Přidejte 1 lžíci másla (sádla), celý kmín a dejte péct na 190 stupňů asi hodinu a půl. Průběžně maso podlévejte vodou, na začátku podlévat nemusíte.
Vepřový základ už je po upečení hotový. Žebra vyjměte, vyhoďte a šťávu dále zpracujte. Přidejte do ní rajský protlak, poprašte moukou a na vařiči krátce povařte. Přilijte 750 ml vody (nebo trochu víc, maximálně litr) a povařte. Šťávu můžete nakonec opatrně přelít, nebo přecedit.
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky