Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké – stačí, když si v řeznictví požádáte o vepřové kosti na pečení). Kosti je lepší před pečením nasekat.
Přidejte 1 lžíci másla (sádla), celý kmín a dejte péct na 190 stupňů asi hodinu a půl. Průběžně maso podlévejte vodou, na začátku podlévat nemusíte.
Vepřový základ už je po upečení hotový. Žebra vyjměte, vyhoďte a šťávu dále zpracujte. Přidejte do ní rajský protlak, poprašte moukou a na vařiči krátce povařte. Přilijte 750 ml vody (nebo trochu víc, maximálně litr) a povařte. Šťávu můžete nakonec opatrně přelít, nebo přecedit.
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka