g
mleté maso
míchané na karbanátky – hovězí a vepřové
kečup - sladký
Postup přípravy receptu
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečicí papír nebo alobal na plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1–1/2 lžičky worcestrové omáčky. Pečeme v horní části předehřáté trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky díky mrkvi, která nijak neovlivní chuť masa.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny