g
mleté maso
míchané na karbanátky – hovězí a vepřové
kečup - sladký
Postup přípravy receptu
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečicí papír nebo alobal na plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1–1/2 lžičky worcestrové omáčky. Pečeme v horní části předehřáté trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky díky mrkvi, která nijak neovlivní chuť masa.
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové