g
mleté maso
míchané na karbanátky – hovězí a vepřové
kečup - sladký
Postup přípravy receptu
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečicí papír nebo alobal na plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1–1/2 lžičky worcestrové omáčky. Pečeme v horní části předehřáté trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky díky mrkvi, která nijak neovlivní chuť masa.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem