Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril. Opékejte dozlatova 4–5 minut.
Mezitím vyškvařte slaninu dokřupava a až trochu vychladne, rozdělte na kousky. Dejte do mísy spolu s opláchnutými a osušenými listy špenátu, opečenými broskvemi a rozdrobeným sýrem.
Na zálivku prošlehejte hořčici, cukr a česnek, pak pomalu zašlehávejte olej a nakonec ocet a limetkovou šťávu. Dochuťte a zálivkou zakápněte salát.
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky