Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril. Opékejte dozlatova 4–5 minut.
Mezitím vyškvařte slaninu dokřupava a až trochu vychladne, rozdělte na kousky. Dejte do mísy spolu s opláchnutými a osušenými listy špenátu, opečenými broskvemi a rozdrobeným sýrem.
Na zálivku prošlehejte hořčici, cukr a česnek, pak pomalu zašlehávejte olej a nakonec ocet a limetkovou šťávu. Dochuťte a zálivkou zakápněte salát.
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát