Nejdříve si připravíme majonézu. Do majonézy vmícháme hořčici a kapary. Osolíme a opepříme. Nakrájíme vejce a spolu s pokrájeným rajčetem a nastrouhanou okurkou je přidáme do majonézy. Necháme uležet.
Omyjeme a osolíme kuřecí stehna. Smísíme mouku s pivem a přidáme žloutky spolu se špetkou soli. Našleháme sníh z bílků a zapracujeme jej do těsta. Stehna obalíme v těstíčku. Maso velmi zvolna smažíme v rozpáleném tuku. Zda je hotové poznáme podle toho, že z masa nevytéká žádná šťáva.
Hotové kousky vyrovnáme na talíře a podáváme spolu s ochucenou majonézou. Ozdobíme bylinkami.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany