Nejdříve si připravíme majonézu. Do majonézy vmícháme hořčici a kapary. Osolíme a opepříme. Nakrájíme vejce a spolu s pokrájeným rajčetem a nastrouhanou okurkou je přidáme do majonézy. Necháme uležet.
Omyjeme a osolíme kuřecí stehna. Smísíme mouku s pivem a přidáme žloutky spolu se špetkou soli. Našleháme sníh z bílků a zapracujeme jej do těsta. Stehna obalíme v těstíčku. Maso velmi zvolna smažíme v rozpáleném tuku. Zda je hotové poznáme podle toho, že z masa nevytéká žádná šťáva.
Hotové kousky vyrovnáme na talíře a podáváme spolu s ochucenou majonézou. Ozdobíme bylinkami.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky