Štika ve vinné omáčce

3.25

hodnoceno: 20
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • 4
      plátek slanina
    • pepř mletý
    • 2
      lžička tymián
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 2
      ks šalotka
    • 250
      g žampiony
    • 4
      ks filety ze štiky
    • 200
      ml rybí vývar z kostky
    • 200
      ml růžové víno

Postup přípravy receptu

  • Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce opečeme. Přilijeme vývar a víno, přidáme tymián a asi 7 minut vaříme na mírném ohni pod bodem varu. Vyjmeme a udržujeme v teple.
  • Vývar svaříme na polovinu a propasírujeme. Rozehřejeme dvě lžíce másla, na něm krátce osmahneme na plátky nakrájené žampiony a zaprášíme moukou. Přilijeme vývar a necháme přejít varem.
  • Vmícháme kysanou smetanu a ochutíme solí a pepřem.
  • Štičí filety upravíme s houbovou omáčkou a podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: