Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce opečeme. Přilijeme vývar a víno, přidáme tymián a asi 7 minut vaříme na mírném ohni pod bodem varu. Vyjmeme a udržujeme v teple.
Vývar svaříme na polovinu a propasírujeme. Rozehřejeme dvě lžíce másla, na něm krátce osmahneme na plátky nakrájené žampiony a zaprášíme moukou. Přilijeme vývar a necháme přejít varem.
Vmícháme kysanou smetanu a ochutíme solí a pepřem.
Štičí filety upravíme s houbovou omáčkou a podáváme s rýží.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany