Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo (asi na 15 minut) a necháme vzejít kvásek.
Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou a pomerančovou kůru. Vypracuje hladké vzdušné těsto, které se nechytá mísy. Zapracujeme mandle a arašídy. Z těsta vyválíme silnější plát.
Marcipánovou hmotu propracujeme s moučkovým cukrem. Přidáme sekané kandované třešně. Z hmoty vyválíme váleček a položíme ho na plát těsta. Plát zavineme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Přikrytou štólu necháme zhruba 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech zasuneme na spodní lištu trouby a pečeme 50-60 minut. Horkou štólu potřeme ihned rozpuštěným máslem a až vychladne, pocukrujeme ji.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech