Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo (asi na 15 minut) a necháme vzejít kvásek.
Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou a pomerančovou kůru. Vypracuje hladké vzdušné těsto, které se nechytá mísy. Zapracujeme mandle a arašídy. Z těsta vyválíme silnější plát.
Marcipánovou hmotu propracujeme s moučkovým cukrem. Přidáme sekané kandované třešně. Z hmoty vyválíme váleček a položíme ho na plát těsta. Plát zavineme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Přikrytou štólu necháme zhruba 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech zasuneme na spodní lištu trouby a pečeme 50-60 minut. Horkou štólu potřeme ihned rozpuštěným máslem a až vychladne, pocukrujeme ji.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou