Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo (asi na 15 minut) a necháme vzejít kvásek.
Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou a pomerančovou kůru. Vypracuje hladké vzdušné těsto, které se nechytá mísy. Zapracujeme mandle a arašídy. Z těsta vyválíme silnější plát.
Marcipánovou hmotu propracujeme s moučkovým cukrem. Přidáme sekané kandované třešně. Z hmoty vyválíme váleček a položíme ho na plát těsta. Plát zavineme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Přikrytou štólu necháme zhruba 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech zasuneme na spodní lištu trouby a pečeme 50-60 minut. Horkou štólu potřeme ihned rozpuštěným máslem a až vychladne, pocukrujeme ji.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou